Dit barns første sko

Det er et stolt øjeblik: Familiens mindste er endelig oppe i lodret og vralter afsted på livet løs. Og så er det altså ved at være tid til at finde din babys første sko

VI GUIDER DIG TIL BABYS FØRSTE SKO

Men børnefødder er forskellige og kræver derfor forskelligt fodtøj, så skoene altid passer præcis til dit barns små pusselanker. Men hvordan er det nu lige med sko? Hvornår skal dit barn have sit første par? Og hvad så, når barnet begynder at bevæge sig mere omkring?

null
null

Begyndersko til dit barn

Når først din lille guldklump kan gå flere skridt uden hjælp fra hverken mor eller far og faktisk er mere oppe end nede, er det ved at være tid til et par rigtige sko. For at passe bedst muligt på dit barns fødder, er det vigtigt, at du går efter ordentligt fodtøj, der sidder godt på de små fødder. Og det betyder helt konkret at:1. GOD PASFORM

Dit barns første sko skal have en pasform, der matcher dit barns fod. Skoene må ikke klemme, men de må omvendt heller ikke sidde alt for løst på foden. En god tommelfingerregel er, at der skal være plads til en lillefinger mellem pløs og fodryg.


2. HUSK GLIDETILÆGGET

Det første par sko (og faktisk alle fremtidige børnesko) skal købes med 0,5-1 cm. vokse- og glidetillæg. Helt konkret dækker begrebet faktisk over en kombination af ’glidetillæg’, voksetillæg og en overordnet plads til runding af skosnuden. Tillægget sikrer, at der er god plads til, at dit barns fødder kan udvide sig og glide lidt frem i skoene, når den lille spirrevip bevæger sig frem i verden.


3. FLEKSIBEL SÅL 

Sålen skal være fleksibel, så din lille barns fod kan bevæge sig naturligt og frit.


4. JUSTERBAR

Skoene skal have justerbar lukning, så du uden problemer kan tilpasse dem til præcis dit barns fod.


5. TJEK HÆLEN

Din babys begundersko skal være udstyret med en fast hælkappe, så anklen støttes.


6. MED PLADS TIL TÆERNE

De små sko skal være så brede, at der er luft imellem alle de små tæer.


7. ÅNDBART OG RART

Og sidst men ikke mindst, skal dit barns fødder (naturligvis) kunne ånde i skoene. Sko, der er for lukkede, kan resultere i kolde, fugtige fødder når legen er allerbedst.


Netop derfor er alle hummel Infant sko udstyret med en udtagelig sål, som samtidig også tåler vask.Vi anbefaler, at sålen luftes og vaskes med jævne mellemrum for at sikre sunde små tæer og et godt miljø i skoen. Særligt i vintermånederne.

null
null

VIDSTE DU FORRESTEN...

SMÅ BLØDE FØDDER

Vidste du, at de små, buttede babyfødder ikke kun er bløde udenpå, men faktisk også indeni? Når dit barn lige er blevet født, består dets skelet nemlig overvejende af brusk. Det er helt naturligt og faktisk en stor fordel under både graviditet og fødsel. Men det betyder omvendt også, at dit barns fødder let kan tage form efter fodtøjet.

Derfor er det vigtigt at vælge ordentligt fodtøj til den lille spilopmager og at vente så længe som muligt med de første sko. Det giver nemlig fødderne plads og ro til at udvikle sig naturligt.


BARE TÆER

En anden grund til at vente lidt længere med de første sko er, at små eventyrer har brug for at mærke fast grund under fødderne, når de i starten rent faktisk først skal lære at holde balancen og gå. Babyer bruger nemlig deres tæer til at ’gribe i gulvet’ og derfor er bare tæer, et par skridsikre strømper eller en pre-walker mere ideelle valg end en rigtig sko.