NY EM-TRØJE HYLDER REJSEN FRA LILLEPUT TIL LANDSHOLDET

Kvindelandsholdets nye spillertrøje til sommerens EM-slutrunde i England er designet som en hyldest til rejsen fra lilleputspiller til at opnå drømmen om at repræsentere sit land. Trøjen kommer i aktion for første gang den 8. april, når de danske kvinder tørner sammen med Malta i VM-kvalifikationen.

Når Sanne Troelsgaard, Katrine Veje, Sofie Svava og resten af det danske kvindelandshold løber på banen til den vigtige VM-kvalifikationskamp mod Malta den 8. april, bliver det iført en spritny landsholdstrøje. 

Spillerne skal nemlig for første gang i aktion i den trøje, som de skal bære ved sommerens EM-slutrunde i England. Trøjen er skabt af holdets tøjsponsor hummel og designet som en hyldest til spillernes rejse fra lilleput til landsholdet.

”Der er ingen tvivl om, at vi er utrolig stolte af vores danske kvindelandshold, og derfor ønsker vi også at hylde spillerne og deres kamp for at nå hele vejen til landsholdet,” udtaler Allan Vad Nielsen, CEO i hummel, og fortsætter:

”Det kræver blod, sved og tårer at blive landsholdsspiller, og vi håber derfor, at den nye landsholdstrøje kan være med til at inspirere alle de fodboldglade piger, der løber rundt i Danmark. Denne trøje er nemlig også en hyldest til fællesskabet, dedikationen og drømmene – alt det bedste ved at være en del af et fodboldhold.”

Det danske sportsbrand hummel har siden 2016 leveret unikke trøjer til det danske kvindelandshold, og mens de tidligere trøjelanceringer har fokuseret på kønskampen i fodboldens verden, er den nye EM-trøje i højere grad en anerkendelse af kvindernes bedrifter på grønsværen.

Det afspejler sig også i trøjens design, der er bygget op af grafiske streger og illustrerer teorien om, at det kræver mindst 10.000 timer at blive rigtig god til en disciplin – ligesom de danske landsholdsspillere har brugt tusindvis af timer på træningsbanen for at blive de fodboldheltinder, som de er i dag.

”Det danske kvindelandshold er de bedste ambassadører for unge piger, som gerne vil vokse op og være som deres idoler. Rejsen starter fra den lille pige, som ser drømmende på de danske landsholdskvinder og følger hendes rejse til målet, hvor hun en dag selv står og synger den danske nationalmelodi. Og det er netop den rejse, som den nye landsholdstrøje er med til at hylde,” slutter Allan Vad Nielsen.

Glæden og fællesskabet  

For flere af spillerne på kvindelandsholdet har det altid været en drøm at kunne repræsentere sit land, og selvom det har krævet hårdt arbejde, har glæden til spillet og fællesskabet med holdkammeraterne været en stor motivation på deres rejse.

”Hvis du virkelig brænder for det, så ved du også, at du kommer til at træffe de rigtige valg for at opnå din drøm. Men man skal huske at have glæden med hele vejen igennem. Jeg elsker at komme ud på fodboldbanen, og det har altid været drivkraften for mig. Derudover er fodbolden et fantastisk fællesskab, der har givet mig nogle venskaber for livet, og det er jeg utrolig taknemmelig for,” udtaler Lene Christensen og bliver bakket op af sine landsholdskollegaer.

”Når man har det sjovt, så er man også villig til at gøre de ekstra ting, der skal til for at opnå sin drøm. Og det er det, der har motiveret mig til at bruge så mange timer på træningsbanen og i styrkelokalet. For når man står på banen og synger nationalmelodien med nogle fantastiske piger, der samtidig er dine gode veninder, så er det virkelig det hele værd,” siger Rikke Sevecke.

”Den dag, man mister motivationen og ikke har det sjovt, så er man heller ikke villig til at træne de mange timer, som det kræver. For mig har det været vigtigt at have det sjovt igennem hele min karriere. Og det kan man også se, når vi er samlet på landsholdet. Her er det fortsat glæden til spillet og det stærke sammenhold, der er altafgørende for vores succes på banen,” slutter Signe Bruun.

Den nye landsholdstrøje kan købes fra den 4. april på landsholdsshoppen.dk og hos udvalgte danske forhandlere.