Overtøjsguide

Det kan være en jungle at vælge det rigtige overtøj til dit barn. Hvordan ved man om overtøjet er vandtæt, varmt og slidstærkt nok? Hos hummel finder du et stort udvalg af vinterjakker og flyverdragter til børn i alle aldre. Her på siden giver vi dig en forklaring på de vigtigste ting du skal vide, når du skal vælge overtøj.

5 SPØRGSMÅL

1) HVOR HØJT ET VANDSØJLETRYK ER 'HØJT NOK'?

Vandsøjletryk betyder hvor godt overtøjet er til at holde vand ude. Jo højere, des bedre. Vi har valgt vandsøjletryk på op til 10.000 mm som passer rigtig godt til aktive børn der tilbringer mange timer udenfor, eller til børn der skal på skitur i alperne. Læs mere om forklaringen af vandsøjletryk længere nede på siden.


2) HVAD ER EN GOD ÅNDBARHED? 

Åndbarhed sikrer, at dit aktive barn med sved på panden ikke bliver afkølet, når legen er allerbedst. hummel vinterovertøj har en høj åndbarhed på op til 5000 mvp, så du trygt kan lade dit barn lege udenfor i flere timer, imens det holdes varm og tør.


3) ER HUMMEL OVERTØJ VANDTÆT?

Vandtætte flyverdragter, vinterjakker og skibukser bliver behandlet med en vandtæt coating på indersiden, der gør at stoffet bliver vandtæt men forbliver åndbart. På ydersiden af stoffet anvender vi BIONIC FINISH® ECO-imprægnering. For at overtøjet kan siges at være 100% vandtæt, skal overtøjet have tapede sømme for at holde vandt ude. For yderlig info henviser vi til produktbeskrivelsen for det enkelte produkt, hvori de specifikke funktioner står beskrevet.


4) HVORDAN SKAL OVERTØJ VASKES?

Mudder og snavs kan skylles af overtøjet under bruseren eller tørres af med en våd klud. Undgå gerne at vaske overtøjet i vaskemaskinen for ofte. Dermed sørger du for at overtøjet forbliver pænt og funktionelt endnu længere. Husk altid at tjekke lommerne – det er ofte her de sjoveste ting gemmer sig. Lyn alle lynlåse og vask på vrangsiden. Til sidst skal overtøjet have en tur i tørretumbleren ved lav varme. Det er nemlig med til at aktivere den unikke BIONIC FINISH® ECO-imprægnering, der gør overtøjet vandafvisende.

#MakeItLastLonger


5) HVORDAN ER HUMMEL OVERTØJ I STØRRELSEN? 

hummel vinterjakker, flyverdragter og skibukser er meget alderssvarende. Bemærk, at flyverdragterne kan synes til den store side, da de skal sikre plads til masser af bevægelse og aktiv leg.

PVC- og Flourfri

hummel overtøj behandlet med BIONIC FINISH® ECO er 100% PVC- og flourfri. BIONIC FINISH® ECO er en naturlig overfladebehandling, som er vand- og smudsafvisende. Dette, kombineret med en åndbarhed på op til 5000 MVP og et vandsøjletryk på op til 10.000 mm, sikrer, at dit barn holdes varm og tør. Vi henviser altid til, at du læser produktteksten for det produkt du er interesseret i. Her finder du de helt specifikke funktioner omkring hvert enkelt produkt.

Sådan måles vandsøjletryk (WP)

Rent teknisk måles vandsøjletryk ud fra mængden af vand (målt i millimeter) et kvadratcentimeter stykke stof kan holde til, før vandet trænger igennem. Jo højere vandsøjletryk, jo mere vandtæt er tøjet.

Tøj kan med tiden miste sit vandsøjletryk pga. slidtage og vask. Det er derfor vigtigt, at du ved vask, anvender sæbe, særligt egnet til overtøj. Når dit barn er aktivt udenfor, kan vind og tryk også være med til at presse mere vand igennem tøjet. Vandsøjletrykket er derfor et pejlemærke. Når du skal vælge det rigtige overtøj, så husk derfor at tage højde for dit barns aktivitet og hvor længe det skal opholde sig udenfor.

 

Det betyder åndbarhed (MVP)

Når dit barn er aktiv og leger, regulerer dit barn sin kropstemperatur ved at afgive varme som fordampes og dermed køler kroppen ned. Denne varme skal dit barn kunne komme af med, så det ikke får det for varmt og bliver fugtig indenunder tøjet. Teknisk set, måles åndbarheden i mængden af sved (målt i gram), der kan slippe ud gennem en kvadratmeter stof på 24 timer. Jo større åndbarhed, jo mere sved drives der ud gennem tøjet og jo mere komfortabelt er det for dit barn at lege i.

Pass it on

Vores overtøj er designet med ekstra store navneskilte med plads til flere navne. Det har vi gjort så du kan forære eller sælge brugt overtøj og dermed glæde et andet barn. Tænk på miljøet og genbrug, når det er muligt.