Company Karma

LET'S PLAY AN EQUAL GAME

Efter Taliban overtog kontrollen af Afghanistan i august 2021, mistede det afghanske kvindelandshold pludselig deres ret til at spille fodbold i hjemlandet. Nu har hummel samlet holdet i Australien og designet et nyt logo til deres spillertrøjer.

ET LIV PÅ FLUGT

Hvad vil det betyde for dig, hvis du mistede din ret til at spille fodbold?

For de fleste mennesker er det noget, som vi ikke engang kan forestille os i vores vildeste fantasi. Men for kvinder i Afghanistan blev det pludselig til virkelighed, da Taliban overtog det afghanske styre tilbage i august 2021.

Mange kvinder frygtede for deres liv, og især kvinderne fra det afghanske fodboldlandshold måtte leve et liv på flugt fra Taliban. Men med hjælp fra deres tidligere anfører Khalida Popal lykkedes det at flygte til Australien. Adskilt fra deres familier og deres hjemland, men i sikkerhed med deres sekundære familie - deres holdkammerater.

På trods af de barske omstændigheder opgav de aldrig drømmen om at spille fodbold og repræsentere deres elskede land igen. Og den drøm er nu blevet vakt til live af hummel, der også var en del af holdet i en otteårig periode fra 2010-2018 som den første officielle sponsor nogensinde.

hummel er nu vendt tilbage og har genskabt holdet i Australien for at understrege, at de stadig anser dem som det officielle afghanske kvindelandshold.

ALLE HAR RET TIL AT SPILLE FODBOLD

Allan Vad Nielsen, hummel CEO, udtaler:

"Vi var desværre nødt til at annullere vores sponsorat med det afghanske fodboldforbund (AFF) i 2018 på grund af deres rolle i en skandale om seksuelt misbrug, men de afghanske kvinder forlod aldrig vores hjerter. Derfor er vi også stolte over at være tilbage som sponsor for holdet og støtte deres kamp for ligestilling. Vi mener nemlig, at alle skal have ret til at spille fodbold - uanset hvem du er, eller hvor du kommer fra."

Som en del af det nye og uofficielle sponsorat har hummel fjernet AFF-logoet fra de gamle afghanske landsholdstrøjer og erstattet dem med et nyt og stærkere budskab – LET’S PLAY AN EQUAL GAME.

"Der er ingen tvivl om, at disse kvinder er ekstremt stolte af deres land. Det var også derfor, vi ønskede at genbruge deres gamle spillertrøjer som et symbol på deres kærlighed til Afghanistan. Og sammen med holdet har vi designet et nyt logo, som symboliserer deres kamp for frihed og ligestilling. Det har vi gjort, fordi vi ønsker at bruge deres stemmer til at skabe opmærksomhed omkring kvinders ret til at dyrke sport,” slutter Allan Vad Nielsen.De nye afghanske landsholdstrøjer kan købes HER!

Alt overskud fra salget af trøjerne vil blive doneret til det afghanske hold i Australien og deres kamp for ligestilling.

FODBOLD I BLODET

Den tidligere anfører for det afghanske kvindelandshold, Khalida Popal, udtaler:

"Fodbold løber i mit blod, og det er en ild indeni mig, som aldrig vil blive slukket. Det samme gælder for kvinderne på det afghanske fodboldlandshold, og med støtte fra hummel er vi nu endelig i stand til at bringe holdet sammen igen og lade dem repræsentere deres elskede land. Jeg er ekstremt stolt over at stå bag disse frygtløse kvinder, som har formået at undslippe Taliban med deres mod og tapperhed. I fællesskab er de med til at inspirere tusindvis af mennesker i hele verden til at kæmpe for deres frihed."

 

Den afghanske fodboldmålmand Fatima Yousufi, 20 år, siger:

"Det er en drøm for alle afghanske kvinder at kunne kæmpe for deres rettigheder, og hver eneste spiller på holdet har kæmpet for deres ret til at spille fodbold. Vi forsøger hele tiden at skabe positiv forandring med vores handlinger, og jeg er utrolig stolt over at være her sammen med min anden familie. For os er fodbold noget helt specielt, og uanset hvad der sker uden for banen, så er fodbolden et frirum, hvor vi kan være sammen og bare fokusere på det, vi elsker.”

For os er fodbold noget helt specielt, og uanset hvad der sker uden for banen, så er fodbolden et frirum, hvor vi kan være sammen og bare fokusere på det, vi elsker.”


- Fatima