Fights that matter

Til kamp mod fordomme og stereotyper

» Sport lader os møde andre mennesker på tværs af alder, køn, religion, seksualitet og alt andet, vi bileder os ind, skulle gøre os til modstandere «

- Raghu

INKLUDERET OG RESPEKTERET

Som Raghu rejser sig i fuld figur, ligner han alt andet end det billede, de fleste har af en typisk rugbyspiller. Han emmer af ro, udstråler venlighed og er relativt spinkel af bygning. Det eneste der afslører, at han rent faktisk er en passioneret rugbyspiller, er mudderet han ubemærket børster af kinden, efter en tur i græsset. 

Faktisk gælder det for hele rugbyholdet, kendt som Berlin Bruisers, at de er så meget mere, end de giver sig ud for. For bag forreste række – og de yderste lag - er der mere at sige om de bredskuldrede mænd, som mange vil se som værende stereotypiske rugbyspillere. Berlin Bruisers har nemlig sine rødder i den tyske hovedstads LBGT+ miljø. Et hold der har inklusion og gensidig respekt som fundament.

Sport lader os møde andre mennesker på tværs af alder, køn, religion, seksualitet og alt andet, vi bilder os ind, skulle gøre os til modstandere

— Raghu

null
null

VÆR OG ELSK

For Raghu var mødet med Berlin Bruisers alt det, han havde brug for som ny i Berlin; Et sted med sammenhold og holdånd i højsædet, og hvor det at være sig selv er det eneste rigtige at være. Uanset hvem man er, og hvem man elsker.

”I Indien er homoseksualitet ekstremt tabuiseret, og homoseksuelle er ikke sikret nogen rettigheder. Langt de fleste der forsøger at springe ud, vil opleve modstand fra både venner og familie. Ofte vil man blive presset ud i et traditionelt ægteskab, eller man kan opleve at blive udsat for religiøse ceremonier for at blive de onde ånder kvit. Hvis du da ikke bliver sendt til psykiater i et forsøg på at hjælpe dig ud af det, mange påstår er en fase”, fortæller Raghu.

Først efter et år i selskab med de farverige holdkammerarter i Berlin Bruisers, oplevede Raghu at være så meget i balance med sig selv, at han n åbent kunne møde nye mennesker og stå ved sig selv og sin seksualitet. Det kan nemlig være svært at være tro overfor sig selv, når samfundet giver udtryk for, at din seksualitet per definition gør dig mindre værd.