Company Karma

Fodbold giver selvtillid og håb

hummel® arbejder tæt sammen med organisationen Football For a New Tomorrow, der kæmper for at skabe positiv forandring og udvikling for udsatte grupper. Vi har i fællesskab produceret en kort dokumentarfilm ”The Impossible Team”.

Rørt helt ind i hjertet

Dokumentaren handler om fodboldholdet Flying Star Amputees, hvor alle spillere er ofre for amputationer i forbindelse med borgerkrigen.

I dokumentaren møder vi også holdets ambassadør Jonathan Richter. Jonathan er tidligere professionel i FC Nordsjælland men fik brat ødelagt sin karriere, da han fik sit ene ben amputeret efter at være blevet ramt af lynet under en kamp for sit hold. Filmen viser, hvordan fodbold kan bringe selvtillid, glæde og håb for en bedre fremtid for handicappede i Sierra Leone.

null
null

FODBOLD ER KÆMPESTORT I SIERRA LEONE. ALLE STEDER SER DU BØRN OG UNGE MENNESKER SPILLE MED EN BOLD. FOR DISSE BØRN ER DRØMMEN OM EN PROFESSIONEL FODBOLDKARRIERE OGSÅ EN DRØM OM EN VEJ UD AF FATTIGDOM

Mød Flying Star Amputee teamet

Holdets målmænd har enten kun en arm eller ingen hænder. Alle markspillere har kun et ben. Holdets målmand, Ibrahim, blev fanget af oprørssoldater under borgerkrigen. Soldaterne bandt hans hænder sammen og satte ild til dem. I dag arbejder Ibrahim som lastbilchauffør og designer og producerer tasker i sit hjem tæt ved Freetown.

FANT arbejder tæt sammen med organisation Flying Star Amputees, der er et fodboldhold som består af spillere, der alle er amputationsofre fra borgerkrigen. Sammen bruger FANT og Flying Star Amputees sport til at mobilisere personer med handicap i sportsklubber og fodboldnetværk. Ifølge FANT og Flying Star Amputees kan sport forbedre generel trivsel og inklusion af personer med handicap på to måder - ved at ændre hvad samfundet tænker og føler omkring personer med handicap og ved at ændre hvad personer med handicap tænker og føler om dem selv.

Sammen er organisationerne med til at styrke personer med handicaps sociale netværk og selvtillid, mens de også lærer dem om demokratiske principper og basale menneskerettigheder.