Company Karma

The GIRLPOWER x KICKSTART JOY x hummel JORDAN PROJECT

I februar 2019 blev hummel introduceret til nonprofitorganisationen KickStart Joy fra New York. KickStart Joy’s mission er - som navnet fortæller - at bringe glæde til børnene og lade fodbold være netop det frirum, der er brug for i en utryg hverdag.

FODBOLD SKABER GLÆDE

Netop nu lever mere end 115.000 syriske flygtninge under svære forhold i store lejre i Jordan. For de mange tusinde børn, der bor i lejrene, er dagligdagen præget af frygt og usikkerhed. Og der er ikke meget, der stimulerer leg, trivsel og udvikling for et barn i det daglige.

KickStart Joy arrangerer fodboldtræning for børn i de store jordanske flygtningelejre og de kontaktede hummel for at tale om et muligt samarbejde om at afholde træningslejre for børnene i august.

Mehdi Ballouchy, grundlægger af KickStart Joy og tidligere professionel fodboldspiller i den amerikanske Major League Soccer fortæller: ”Jeg fik ideen til KickStart Joy i mit sidste år som professionel. Der skete rigtig meget i Syrien og jeg vidste, at jeg gerne ville hjælpe med afsæt i fodbold, som jo er noget af det jeg ved mest om. Jeg vidste, at der var mange børn i lejrene og at fodbold er den mest populære sport i Syrien. Og jeg var sikker på at fodbold kunne bringe noget glæde til børnene – også selvom det måske kun er de 90 minutter en kamp varer. Med afsæt i glæden omkring fodbold håber jeg at vores indsats også kan være med til at udvikle børnenes sociale færdigheder.”

null
null

Fodbold har kun et sprog og det er kærlighed og sammenhold. Særligt her, hvor vi kun kunne kommunikere med hinanden gennem glæden og kærligheden til spillet

- Khalida

PERFEKT TIMING

KickStart Joy’s henvendelse til hummel var perfekt timing, da vi netop var i gang med at planlægge aktiviteter sammen med afghanske Khalida Popal og hendes organisation GirlPower, som vi har støttet gennem en årrække.

Khalida og GirlPowers mission er helt på linje med både KickStart Joy og hummels Company Karma filosofi og bruger fodbold som omdrejningspunkt for at skabe positiv forandring i verden. GirlPower har særligt fokus på verdens udsatte piger, hvilket gjorde projektet i Jordan ekstra relevant, da netop de syriske piger er en yderst udsat og skrøbelig gruppe. hummel sagde ja. Det samme gjorde Khalida Popal og GirlPower – uden at tøve.

Over fire dage fik mere end 100 piger i alderen 10-16 år muligheden for at spille fodbold sammen for første gang som en gruppe – og for nogle var det endda den allerførste gang, de prøvede at spille fodbold.