Company Karma

Fodbold er lig med fred i Nagasaki

» Sport har potentialet til at inspirere og bringe mennesker sammen. Det handler om meget mere end bare at vinde eller tabe. Vi er på en mission: det handler om fællesskab «

- Akira Takata

Nagasaki, Japan

En by med dybe historiske rødder - og et fodboldhold, som aktivt bruger denne historie som en platform til at skabe forandring.

I Nagasaki er fodbold lig med fred.

Ikke bare i betydningen, at fodbold skaber fællesskab og glæde. Det er på en mere direkte måde. For i Nagasaki bliver byens historie brugt aktivt som en platform til at skabe forandring, til at sprede budskabet om håb og fred og til at minde folk om, at atombombens rædsler fra 9. august 1945 aldrig må gentage sig.

Selv i navnet V-Varen Nagasaki er der en tæt forbindelse til den imponerende bys historie. V’et har fire betydninger, som alle er tæt forbundet med Nagasakis fortid som handelsstation med stærke forbindelser til Portugal og hollænderne. V står for Vitoria (Sejr på portugisisk), Vrede (Fred på hollandsk), Varen (Rejse på hollandsk) og Variedade (Variation).

Det er en påmindelse om, at den gamle handelsstation engang havde stærke forbindelser til resten af verden i en tid, hvor det meste af Japan var lukket af mod Vesten.

I dag lever det globale perspektiv og ambitionen videre i fodboldklubben, som efter en turbulent tid rykkede op i J1-ligaen - den bedste i Japan - i slutningen af 2017.

null
null

SPORT HAR POTENTIALET TIL AT INSPIRERE OG BRINGE MENNESKER SAMMEN. DET HANDLER OM MEGET MERE END BARE AT VINDE ELLER TABE. VI ER PÅ EN MISSION: DET HANDLER OM FÆLLESSKAB

- Akira Takata

HISTORIEN ER SYNLIG OVERALT I NAGASAKI

”I Nagasaki har vi en unik mulighed for og forpligtelse til at arbejde for freden pga. af vores fortid”, siger ejer af V-Varen Nagasaki, Akira Takata. ”Det er et lille skridt mod fred - et meget lille et - men det er ikke desto mindre et, som vi bliver nødt til at tage. Sport har potentialet til at inspirere mennesker og bringe mennesker sammen. Det handler om meget mere end bare at vinde eller tabe. Vi er på en mission: Det handler om fællesskab.”

Akira Takata reddede klubben fra konkurs i 2017 - efter at have sponsoreret klubben i mange år gennem sin virksomhed Japanet. Nu har han som ejer af klubben ført V-Varen til en helt enestående succes med deres 3-1 sejr over Kamatamare Sanuki og deres oprykning til J1 som det ultimative symbol.

Ved at bruge sporten som en platform til at sprede positive budskaber om fred, har V-Varen Nagasaki ikke bare flyttet sig fremad - de repræsenterer også på fornemste vis hummels vision: Change the World through Sport.